Póker Hand

Milyen handeket játsszak meg?
Könnyű útmutató a megfeleő kezdőhandek kiválasztásához pókerjátékokban Póker Hand Rangsor Kezdőhand útmutatónk elmagyarázza miért profitábilisak bizonyos handek

Míg összeállítható egy lista játékra érdemes handekről az online Texas Holdemben – de megérteni az alapvető szituációs tényezőket, amelyek bizonyos lapokat jövedelmezővé tesznek, még jobb. A megfelelő tudással nagy előnyre teszel szert ellenfeleiddel szemben, előnyre, amely közvetlenül profitra fordítható.

Ez a cikk számbaveszi a különböző póker hand fajtáit, amelyket kaphatsz online pókerben és egy áttekintést ad, hogy melyeket érdemes megjátszani. Ezután, egy ugyanennyire fontos áttekintést adunk a kulcstényezőkről, amelyek befolyásolják a megjátszandó kezdőhandeket a játék során.
Milyen handeket játsszak meg? 5 könnyű hand csoportosítás

1 – Spekulatív handek, párok 7-7 és alatta, egyszínű konnektorok 4-5-től J-Q-ig és egyszínű Aszok Ász2-től Ász9-ig

A spekulatív handek könnyen fordíthatók monszterré a flop után és nyerhetnek számodra egy hatalmas potot. Például, egy kis párral összejön egy drill vagy egyszínű konnektorokkal egy álcázott sor. Míg alkalmanként nagyot kaszálhatsz ezekkel a handekkel, nem fogják gyakran eltalálni a flopot. Vagyis, akkor kell ezeket megjátszanod, amikor olcsón tudod megnézni a flopot, különösen, amikor nincsenek emelések és nem következik utánad sok ellenfél.

2 – Közepes handek: Ász10-től ÁszQ-ig, párok 88 és JJ között

Ezek a handek gyakran játszhatóak, különösen, amikor senki más nem mutatott erőt a flop előtt. Azonban, nem szabad túl erősen nyomulni velük – mivel azok a handek, amikkel nagy beteket megadnak általában legyőzik a közepes handeket. Ezeket a handeket pozitívan kell megjátszani, és gyakran emelni velük. Az ideális az, ha olyan kevés az ellenfél a flopnál, amennyire csak lehet, hogy onnan akár egy betel is elvihető legyen a pot, ha nem sikerülne fejleszteni a handedet.

3 – Erős póker hand handeke: Királynők, Királyok, Ászok és Ász-Királyok

Az erős cimkét mindközül a legerősebbek számára tartjuk fenn. Pozitív és agresszív játék az ideális erős handekkel, mivel nem akarod, hogy túl sok spekulatív hand nézzen flopot olcsón. Más handekkel emelve hatékonyan elrejtheted azokat az alkalmakat, amikor Ászokat vagy Királyokat kapsz, sokkal jobb, mint checkelni velük.

4 – A lopás és a póker hand védelme: Nem egyszínű Ász-8 és alacsonyabbak, nem egyszínű figurás lapok.

Magas lapok sokba kerülhetnek figyelmetlen játékosok számára, mert a handek, amikkel az ellenfelek megadnak gyakran dominánsabbak. Például egy Ász-Királynő a te Király-Kiráylnőd ellen igen kellemetlen helyzetbe tud hozni. Azonban, erős handek nem érkeznek túl gyakran így sokszor emelhetsz ellopova a potot a flop előtt – különösen hátsó pozícióból. Ezek a handek szintén remek jelöltek, amikor úgy érzed egy ellenfeled csak lopni akar komoly értéknélküli handdel.

5 – Minden más szemét!

Túl sok új játékost csábít, hogy megjátsszon bármilyen 2 egyszínű lapot vagy egy alacsony Ászt a flop előtt, remélve, hogy szerencséje lesz. Míg néhány alkalommal szép handet fogsz csinálni. Ezek nem fogják kiegyenlíteni azokat az alkalmakat, amikor nem sikerül, vagy ami még rosszabb, ha részben bejön a flop és elvesztesz egy jó kis potot. A fegyelem kulcsfontosságú a pókerben, és ez a handekkel kezdődik, amelyekről eldöntöd, hogy megjátszod a flop előtt.
Milyen handeket játsszak meg? A szituációs tényezők fontossága.

Sok új játékos figyelmenkívül hagyja a játékközben felmerülő tényezőket, amikor megválasztják kezdő handjükat – kihagyva a lehetőséget, hogy profitáljanak ellenfeleikből. Itt foglalkozunk a pozícióval, a stackmérettel és az ellenfelek tendenciáival kiindulópontot adva új játékosoknak.

Pozíció: Hogy hány játékos következik még utánad kulcsfontosságú annak eldöntésében, hogy milyen handdel kezdj. Például, egy spekulatv handdel, 8 játékossal előtted, fogalamad sem lehet arról, hogy olcsón tudsz-e flopot nézni vagy lesz utánad még egy nagy emelés vagy egy visszaemelés. Ezzelszemben, hetediknek következni 9 játékosból, láttál 3 limpelőt. Csak a blindok vannak hátra a flop előtt és meg van az az előnyöd is utolsónak következel a flop után. sok kezdőhand most már megjátszható.

Stackméret: Alacsony párokból drill lehet (három egyforma) a flopon körülbelül egyszer minden nyolc próbálkozásból. Nem fogsz minden alkalommal duplázni, amikor bejön – mivel az ellenfeleid néha dobnak. Hogy ezt kiegyenlítsd, a kezdő befektetésed 12-szeresét kell begyűjtened, azokkal az alkalmakkal amikor bejön. Ezért kell egyik szemed mindig az ellenfelek stackjén tartanod. Ha az ellenfelednek csak az emelés 5-szöröse van meg a flop előtt, akkor nincs meg a megfelelő odds-od, hogy hosszútávon meglegyen a profitod. tehát dobnod kell.

Az ellenflek tendenciái. Kiszúrni, hogy mely ellenfelek fognak kifizetni, akik félénkek és akik a legagresszívabbak az asztalnál, könnyű lesz egy kis tapasztalatszerzés után. Azonban ez nem befolyásolja a megjátszandó handjeidet. Például, ha tudod, hogy az utánad következő játékosok agresszívak, akkor kevesebb spekultív handet érdemes megjátszanod és gyakrabban állíts csapdát erős handekkel. Ellenben, ha tudod, hogy az utánad következők gyengék több handdel emelhetsz hátsó pozícióból.