Blackjack

Blackjack Online

Blackjack Online

A Blackjack a világ egyik legnépszerűbb és legrégebbi kártyajátéka, sok országban a népszerű. A blackjack szabályai nagyon egyszerűek – a játékosnak 21-es leosztást kell összegyűjtenie. Az összeg 20 vagy 19 pont lesz, de a legfontosabb az, hogy a kapott pontok száma nagyobb, mint az ellenfélé. Noha úgy tűnik, hogy a blackjack egy egyszerű játék, és nem igényel utasításokat, hogyan kell játszani, vannak különböző stratégiák és trükkök, amelyek lehetővé teszik a játékosoknak, hogy növeljék nyerési esélyeiket. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat és tippeket a szakértőktől, hogyan lehet nyerni ebben az izgalmas kártyajátékban!

Mi a blackjack?

A Blackjack egy francia kártyajáték, amelyet manapság szinte bármilyen online kaszinó oldalon meg lehet taláni. Az egyszerű szabályoknak köszönhetően népszerűvé vált. Tévhit, hogy egy játékosnak 21 pontot kell szereznie ahhoz, hogy a játék nyertese legyen. Még akkor is, ha egy játékos 15 pontot kap, de ellenfele csak 9, az első játékos nyer. Ebben az izgalmas játékban mindent a sebesség és a szerencse határoz meg. A játékos fő feladata – több pont gyűjtson osze mint az osztó, de legfeljebb 21 legyen akártyaja.

A blackjack típusai

Különböző típusú blackjack játékot lehet jatszani. Noha a legnépszerűbbek a klasszikus és az amerikai blackjack, a játékosoknak lehetősége van más lehetőségeket kipróbálni:

– Blackjack Switch – A játék két fogadási téren zajlik, ahol a játékosnak lehetősége van kártyákat mozgatni. Ennek a játéknak a fő hátránya, hogy az osztó 22 pontot gyűjthet, így holtversenyt hozhat létre.
– Caribbean 21 – A játék szabályai szerint az ász értéke egy pont. Holtverseny esetén a győzelmet a játékdíj kapja.
– Spanyol 21 – Nincs tíz ebben a játékban. A kaszinó helyétől függően számos különféle szabály lehetséges.
– Pontoon – ez a brit blackjack egyik változata. A játékosok lehetősége van duplázni a tétjükre, ha 9 vagy 11 pontot kapnak, míg a 17 pont után a menedzser újabb kártyát vehet.Blackjack online

A Blackjack szabályai

Ha kipróbálni akarja a blackjack-t, fontos, hogy először megértse a blackjack szabályait:

A blackjack online játékok 52 pakli pakliból állnak. A blackjacknek több változata létezik, köztük azok, amelyek hat pakli kártyát használnak (összesen 312 kártya).
Az egyes játékosok fő célja, hogy nyerjék az osztót azáltal, hogy egy ponttal többet érnek a 21-hez, anélkül, hogy túllépnék ezt a számot.
A játék pontjait a következőképpen kell kiszámítani – képpel ellátott kártyák (király, királyné, szolga) 10 pontot érnek, az ász értéke 1 vagy 11, míg a többi kártya összege a kártyán feltüntetett szám.
A játékosoknak fogadásokat kell tenniük a játék kezdete előtt. A fogadások összegét a játék kezdete előtt határozzák meg, és a limit általában 1 EUR és 500 EUR között van.

Hogyan kell játszani a blackjack-et?

A játék elején a játékosok fogadásokat tesznek. Miután a játékosok megtették a fogadásaikat, az osztó minden játékosnak egy-egy kártyát oszt az óramutató járásával megegyezően. Az első fordulóban egy lapot felfelé, a második körben pedig felfelé osztanak. A kereskedő második kártyáját pedig lefelé osztják, és a többi játékos számára nem látható.
Ha egy játékos két kártyát kap – egy ászot és egy tízöt (egy kártya arccal), ez azt jelenti, hogy a játékos 21 pontot szerzett, és győztes lett. Abban az esetben, ha az egyik játékos természetesen nyer, de az osztó kártya összege nem 21, az osztónak meg kell fizetnie a játékosnak annak az összegnek az x1,5-ét, amellyel a játékos megtette a tétjét. Ha az osztó 21 pontot szerez, akkor megkapja a játékosok által tett összes fogadást. Ha viszont mind a játékosnak, mind az osztónak 21 pontja van, akkor a játékos visszanyeri a tét összegét.
A kereskedőtől balra lévő játékos először dönt arról, folytatja-e a játékot, vagy álljon le. A játékosnak lehetősége van további kártyát választani, ily módon megpróbálva közelebb kerülni a 21 ponthoz. A játék-osztó ezután a bal oldalon lévő következő játékoshoz fordul, és ugyanazt kérdezi. A játékosok online hozzáféréssel rendelkeznek lett nyelven, azaz mindenki képes lesz megtanulni és kipróbálni.

A Blackjack legnépszerűbb stratégiái

A blackjack online játékok nagyon népszerűek, így szinte mindenki talált egy stratégiát, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy megjósolják a játék eredményét. Bár néhányuk nem hatékony, összeállítottuk a legtöbb játékos által választott stratégiákat, ami azt jelenti, hogy valószínűleg lehetővé tették a játék megnyerését.
A Blackjack klasszikus stratégiája

Ez a stratégia azt jelenti, hogy a kezed 16 pontot vagy annál kevesebbet, és a kereskedő felfelé mutató kártyája legalább hét vagy több – el kell vennie egy másik kártyát. Másrészt, ha a játékos keze összege legalább 12 pont, és az osztó felfelé fordított kártyája legfeljebb hat, akkor várjon, és ne vegye el a kártyát.
Kártya számlálása

Ez a stratégia a 20. század közepére nyúlik vissza, amikor a legtapasztaltabb játékosok rájöttek, hogyan kell megnyerni ezt a játékot. Véleményük szerint a győzelem a kártyák számlálásával érhető el. A játék nyomon követése és az asztalon megjelenített kártyák számának kiszámítása nem olyan nehéz, tehát kiváló stratégia a kezdők számára is. Abban a pillanatban, amikor a helyzet kedvezővé válik a játékos számára, meg kell emelni a fogadásokat, míg amikor a játék helyzete nem kedvező, akkor a legalacsonyabb téttel kell játszani, vagy akár ki kell hagynia a körét. Összeállítottuk a világ legnépszerűbb kártyaszámláló stratégiáit, amelyeket a játékosok használnak.
Egy egyszerű blackjack számlálási stratégia

Ez a stratégia nagyon egyszerű – meg kell értenie, mennyire előnyös a játék sajátos helyzete. Ezt úgy lehet megérteni, hogy kiszámítják a különbséget a pakliban lévő nagy és kicsi kártyák száma között, amelyek a kereskedő halomában maradtak. Ha az osztónak több tíz és ász van hátra, ez azt jelenti, hogy ez kedvező helyzet a játékos számára. Ne feledje, melyik kártyával a kereskedő foglalkozott. Fel kell vennie vagy le kell vonnia egy elemet, amikor látja, melyik kártyákkal foglalkoznak. Minél nagyobb a győzelem valószínűsége, annál nagyobb a szám. A számolás a semmiből indul, és a következőképpen kell számolnia:

Ha az eredmény negatív vagy nulla, akkor a játékosnak meg kell tennie a minimális tétet ezen a ponton, míg ha az eredmény nulla alá esik, akkor a legjobb ezen a ponton megállítani a játékot. Ennek megfelelően, ha az eredmény pozitív, a játékos emelhet.
Valódi kártya számolás

Mint már említettem, vannak olyan blackjack játékok, amelyek több pakli kártyát használnak. Ebben az esetben nem lehet egyszerű kártyaszámlálási stratégiát használni, hanem valós számlálást kell használni. Az elv egyszerű – nyomon kell követnie, hogy hány pakli maradjon a teljes fedélzeten. Az így kapott összeget el kell osztani a jelenlegi pakli számmal, így megkapja a valódi számot, amely lehetővé teszi minden játékos számára, hogy pontosabban tegyen tétet. Például, ha egy blackjack-et játszik nyolc pakli pakkeléssel. Két kávé van az asztalon, még hat marad. A számítás meglehetősen egyszerű – a jelenlegi 6-os számot el kell osztani a fel nem használt üregek számával (6). Az eredmény 1.

Élő Blackjack online a világ egyik legnépszerűbb és legrégebbi kártyajátéka, sok országban a népszerű. Tudjon meg többet és játsszon kaszinó black jack-et online!
A Blackjack izgalmas kártyajáték, ezért mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki!

Vélemény, hozzászólás?